Společnost
![Společnost](https://monipralines.s29.cdn-upgates.com/_cache/4/3/43a3636f1cc016315ba8161c389d7cff-navrh-bez-nazvu-20240501-115434-0000.jpg)
Jmenuji se Monika Sobotková a ráda bych napsala něco málo o sobě.
Chuť čokolády mám ráda již od dětství. Vždy jsem v zahraničí obdivovala krásné bonbóny, na které nebylo moc peněz. Když přišel čas a na našem trhu se objevily bonbóny typu pralinky, přemýšlela jsem, jak je vyrobit doma. Narazila jsem však na několik problémů, především nebyly dostupné informace ani materiál a pomůcky. Tím jsem tuto myšlenku upustila. Uběhla dlouhá doba a díky možnostem, které dnes internet nabízí, jsem se k myšlence vrátila. O čokoládu jsem se začala intenzivně zajímat od roku 2019, kdy jsem si koupila kvalitní formu a začala zkoušet první pralinky.
Práce s čokoládou mě moc bavila, a tak jsem hledala možnosti, jak se posunout dál. Splnila jsem si svůj sen a absolvovala svůj první kurz v Brně - Čokoládové pralinky. Moje první zkušenosti byly velmi zajímavé, ale s postupem času jsem se více a více zdokonalovala. Absolvovala jsem další kurzy pod vedením renomovaných chocolatierů ze Švědska, Dánska a na portálu Scoolinary pod vedením Krisse Harveye. Poslední kurz 2023 - Praha Pastry Academy pod vedením Heleny Fléglové.
Původně byl můj záměr dělat pralinky jen tak pro potěšení, ale okolí mne přesvědčilo, že mám jít s kůží na trh. A tak vznikly Monipralines. Své výrobky vyrábím v provozovně v Brně.
Mezi tím se můj sortiment rozšířil i o tabulkové čokolády a od nového roku 2024 plánuji dělat kurzy pro začátečníky a mírně pokročilé.
Čokoládové výrobky vyrábím z kvalitní čokolády švýcarsko-belgické společnosti Barry Callebaut Belgium N.V. a Švýcarské čokolády Carma.
Z náplní mohu nabídnout - ovocné, klasické čokoládové, oříškové i různé netradiční kombinace. Troufám si říct, že si každý přijde na své. Snažím se o co nejlépe vyváženou chuť, se kterou souvisí i kvalitní suroviny, které používám.
Největší radost mi přináší, když vidím, že Vám moje výrobky chutnají.