Jak skladovat čokoládové výrobky
- Čokoládové výrobky nevystavujeme vysokým teplotám a slunečnímu záření
- Čokoláda reaguje na náhlé změny teplot - může se stát, že čokoláda zešedne = výkvět tuku. Není to závada, která způsobí změnu chuti, pouze změnu vzhledu.
- Nedoporučuji dlouhodobé skladování v lednici. Čokoláda v lednici může absorbovat pachy, vysychá a vlivem vlhkosti může dojít k cukrovému výkvětu, ten má vliv na chuť a strukturu čokolády (čokoláda je v ústech hrubá).
- Náplně obsahují čokoládu, ovocnou, či ořechovou složku. Mějte na paměti, že i ta podléhá změně trvanlivosti při nevhodném skladování.
- Doba trvanlivosti je uvedena u každého produktu. Recepty vymyšlím tak, aby byla dodržena trvanlivost pralinek s garancí až 2 měsíce bez změny na chuti a kvalitě náplně. (za předpokladu správného skladování)
- Čokoládové výrobky jsou poměrně citlivé na podmínky skladování, proto si nejvíce pochutnáte, když je sníte co nejdříve.
Ideální teplota pro uskladnění je v rozmezí 12–20°C. Kdo vlastní vinotéku, má nejvhodnější podmínky.